Dva gola Šarića u trijumfu Sandefjorda

Ima nas i u Norveškoj

Dva gola Šarića u trijumfu Sandefjorda

Adnan Beganović

U okviru 2. kola norveškog fudbalskog prvenstva Sandefjord za koji nastupaju bh. internacionalci Samir Šarić i Admir Raščić pred svojin navijačima pobijedio je Molde (3:1), a upravo je Šarić sa dva pogotka bio najzaslužniji za trijumf svoje momčadi.

U 2. kolu norveškog fudbalskog prvenstva Sandefjord je došao do prvog trijumfa u ovoj sezoni.

Molde je bolje ušao u susret i već u 12. minuti preko Hosetha došao je do vodstva.

Početkom drugog dijela nekadašnji napadač Sarajeva, Samir Šarić, izjednačuje na 1:1, a u 69. minuti Ertsas dovodi Sandefjord do prednosti.

Samo tri minute kasnije Šarić postiže svoj drugi pogodak, te tako rješava pitanje pobjednika i svom klubu donosi prva tri boda u prvenstvu.

Admir Raščić susret je počeo na klupi za rezervne igrače, a u igru je ušao već u 19. minuti umjesto Jensena.

Rezultati 2. kola:
Haugesund - Strømsgodset 2:2 
Hønefoss - Aalesunds 0:2 
Kongsvinger - Odd Grenland 1:2     
Lillestrøm - Tromsø 2:0
Sandefjord - Molde 3:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.