Dva gola Zakarića za trijumf Željezničara

Plavi bolji od Mladosti

Dva gola Zakarića za trijumf Željezničara

Midhat Šljivak

Fudbaleri Željezničara pobijedili su Mladost sa 2:0 u susretu 13. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Željezničar je ofanzivno ušao u utakmicu, a napadi su im se isplatili već u 14. minuti meča kada su Plavi došli do vodstva. Goran Zakarić je dobio loptu na osam metara od gola i preciznim udarcem je matirao Velića za prednost od 1:0.

Nakon pogotka ekipa Admira Adžema je gostima prepustila sredinu terena, ali Mladost nije uspjela da stvori pravu šansu pred golom Vedrana Kjosevskog.

Mirni period utakmice prekinut je u 36. minuti kada je domaći tim stigao do drugog gola. Lijepu akciju je završio ponovo Zakarić za sigurno vodstvo od 2:0. Asistent je bio Ramović, a ovim rezultatom se otišlo na odmor.

Nastavak meča nije ponudio naročito lijep fudbal. Domaći su očigledno bili veoma zadovoljni vodstvom i lagano su čuvali stečenu prednost.

Izabranici Edisa Mulalića jednostavno nisu mogli da kreiraju pravu šansu pred golom Vedrana Kjosevskog, pa je odbrana domaćeg tima bez većih problema otklanjala potencijalne opasnosti.

Željo je sa druge strane vrebao šanse iz kontri. Imali su i Plavi nekoliko opasnih situacija pred golom ekipe iz Doboj Kaknja, ali je do kraja ostalo 2:0 za nova tri boda Željezničara.

Mladost je meč završila sa deset igrača, jer je isključen Filip Arežina.

Premijer liga BiH, 13. kolo:

Željezničar - Mladost 2:0 (Zakarić 14', 36')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

ŽELJEZNIČAR: Kjosevski, Graovac, Zec, Ramović, Blagojević, Bogičeviće, Stanić, Zakarić, Šabanadžović, Osmanković, Ubiparip.

MLADOST: Velić, Benović, Metalsi, Šišić, Arežina, Šećerović, Regoje, Vazda, Dilaver, Mujagić, Mišić.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi