Željo ponovo protiv Mladosti, Radnik dočekuje Slobodu

Premijer liga BiH, 13. kolo

Željo ponovo protiv Mladosti, Radnik dočekuje Slobodu

Utakmicama između Krupe i Viteza, odnosno Radnika i Slobode od 13.30 sati nastavlja se Premijer liga Bosne i Hercegovine. 

Na rasporedu su utakmice 13. kola, a derbi meč sutra će na Pecari odigrati Široki Brijeg i Zrinjski. 

Kada je u pitanju današnji program najzanimljiviji meč bit će odigran na Grbavici gdje će se sastati Željezničar i Mladost. Ove dvije ekipe sastale su se u srijedu navečer u okviru osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine, a kao pobjednik je na kraju izašao Željezničar koji je slavio rezultatom 2:1. 

Današnji meč jako je bitan za obje ekipe, a posebno za Željezničar koji bi eventualnom pobjedom ostao u trci za prvim mjestom te bi mogao iskoristiti sutrašnji dvoboj Širokog i Zrinjskog da se možda i izjednači na liderskoj poziciji. S druge strane, Mladost je trenutno na 5. poziciji sa šest bodova manje od Željezničara, a svakako da eventualni bodovi u ovakvim mečevima njima veoma dobro dođu. 

Prije ove utakmice u Krupi na Vrbasu će igrati domaća Krupa i ekipa Viteza. Vitežani su prije nekoliko dana izgubili na Pecari u Kupu od Širokog 3:0, a i sam trener Branko Karačić rekao je nakon susreta da je meč protiv Krupe daleko bitniji za njegovu ekipu. Vitez je na posljednjem mjestu Premijer lige sa samo pet bodova, a ekipe Slobode i Čelika mu bježe četiri, odnosno pet bodova. Dakle, svaki naredni meč je biti ili ne biti za Vitez. Krupa je nakon pobjede na Koševu upisala jedan remi i poraz te su pali na 6. mjesto, ali veoma se brzo mogu popeti na tabeli jer bodovna razlika između njih i četvrtoplasiranog Sarajeva nije velika i iznosi samo jedan bod. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U Bijeljini Radnik će dočekati Slobodu. Tuzlaci su u seriji veoma loših rezultata i posljednje tri utakmice su izgubili. Ipak, pozitivna stvar po njih je pobjeda u Kupu BiH protiv Bratstva i plasman u četvrtfinale, a dobru igru s te utakmice pokušat će prezentovati i danas u Bijeljini. Radnik je također bio u seriji loših rezultata, ali su uspjeli da na posljednje dvije utakmice izvuku četiri boda i sada se nalaze na 8. pozuiciji sa ukupno 14 bodova. 

U posljednjem meču dana Borac će u Banja Luci dočekati GOŠK. Banjalučani su ostvarili samo jednu pobjedu na posljednje četiri utakmice, a u prošlom kolu su izgubili od Čelika na Bilinom Polju sa 1:0. Dva mjesta ispod njih na tabeli je ekipa GOŠK-a koja je u prošlom kolu izgubila na domaćem terenu od Željezničara. Ovaj susret počinje od 18.00 sati.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi