Dva gola Zeca, po jedan Dajića i Ibričića

Kup Hrvatske u znaku bh. igrača

Dva gola Zeca, po jedan Dajića i Ibričića

Edmir Škorić

Danas su okončani svi uzvratni susreti četvrtfinala hrvatskog Kupa. Ermin Zec postigao je dva gola za Šibenik koji se plasirao u polufinale, dok je Ibričić postigao jedan od četiri gola za Hajduk. U strijelce se upisao i Jusuf Dajić.

Nakon što su u prvoj utakmici u Kranjčevićevoj odigrali utakmicu bez golova, Hajduk se danas na Poljudu raspucao protiv Pjesnika. Prvi je Skendera savladao Tičinović u 39. minuti, i to na ubačaj Tomasova.  Isti igrač u 53. minuti povisio je na 2:0, i to lijepim volej udarcem. Pet minuta kasnije Srđan Andrić postigao je pogodak iz slobodnog udarca i riješio pitanje pobjednika.

Utješni gol za Zagreb postigao je Josip Jurendić sredinom drugog dijela, a konačnih 4:1 postavlja bh. reprezentativac Senijad Ibričić u 74. minuti.

Zec (2) i Dajić srušili Osijek

U Gradskom vrtu u Osijeku Šibenik je remizirao (1:1), a danas je na Šubićevcu bez puno problema savladao pomenutog protivnika. Igor Budiša doveo je Šibenčane u vodstvo na centaršut Stipe Bačelića-Grgića.

U nastavku još tri gola u mreži gostiju iz Osijeka. Najprije je u 59. minuti Zec iskoristio jedanaesterac kojeg je iznudio Mladen Jurčević. Sve dileme oko poluifnaliste riješio je naš mladi reprezentativac svojim drugim golom u 78. minuti. Mladi bh. internacionalac Jusuf Dajić u sudačkoj nadoknadi postavlja visokih 4:0.

Varteks je u Varaždinu osigurao svoje mjesto u polufinalu i to golovima Golubara i Smrekara. Prva utakmica u Koprivnici završena je visokom pobjedom Varaždinaca (1:4).

Četvrtfinale kupa Hrvatske:
Dinamo Zag. - Pomorac 3:2 (Kramarić 29, Ibanez 45, Chago 57/ Nenadić 69)
Hajduk Split - NK Zagreb 4:1 (Tičinović 39, 53, Andrić 58, Ibričić 74/ Jurendić 69)
Šibenik - Osijek 4:0 (Budisa 37, Zec 61 - pen., 77, Dajić 90)
Varteks - Slaven Belupo 2:0 (Golubar 60, Smrekar 72)

U polufinale su prošli Dinamo Zagreb, Hajduk Split, Šibenik i Varteks.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.