Dva imena ostala u trci za menadžera Leicestera
Foto: EPA

Mancini ili Hiddink preuzimaju klub

Dva imena ostala u trci za menadžera Leicestera

Midhat Šljivak

Aktuelni prvak Engleske, ekipa Leicestera, traži novog menadžera.

Rukovodstvo ovog tima prije nekoliko dana je uručilo otkaz Claudiju Ranieriju, a ulogu privremenog trenera imaće Craig Shakespeare.

Mnogi stručnjaci su povezuju s poslom u timu s King Power stadiona, a engleski mediji danas tvrde da su ostala još samo dvojica kandidata za ovo mjesto. Radi se o Robertu Manciniju i Guusu Hiddinku.

Italijan Mancini je jučer odbio navode o preuzimanju Lisica. Ipak, danas su se stvari promijenile i on je za sada uz Hiddinka glavni kandidat za ovu poziciju.

Mancini je prethodni posao imao u Interu, a ranije je vodio i Manchester City s kojim je osvojio naslov prvaka Engleske.

Iskusni Holanđanin Guus Hiddink (70) je posljednji posao imao kao privremeni trener Chelseaja, a u karijeri je vodio PSV, Real Madrid, Valenciju, Betis, te selekcije Holandije, Južne Koreje, Australije, Rusije i Turske.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Novi menadžer Lisica mogao bi biti imenovan početkom naredne sedmice, a ovu poziciju bi mogao dobiti i Shakespeare, no to zavisi od njegovog rezultata protiv Liverpoola u ponedjeljak.

Leicester je za sada u teškoj situaciji i u zoni su ispadanja sa samo 21 bodom osvojenim ove sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi