Vardy rekao šta iskreno misli o Ranieriju

Demantovao nagađanja

Vardy rekao šta iskreno misli o Ranieriju

Napadač Leicestera Jamie Vardy dospio je u centar pažnje nakon što je objavljeno da je, zajedno s još nekim zvijezdama aktuelnog engleskog prvaka, pokrenuo pobunu u svlačionici protiv sada već bivšeg trenera Claudija Ranierija.

Engleski mediji su pisali o tome da su neki od najvažnijih igrača Leicestera okrenuli leđa čovjeku koji je od njih napravio zvijezde, pa se Vardy odlučio oglasiti i demantovati sva ta, kako ih je nazvao, nagađanja.

"Moram reagovati na ove natpise i nagađanja da sam radio Ranieriju iza leđa. To da sam bio uključen u njegovo smjenjivanje je potpuno netačno i neutemeljeno. Claudio je čovjek koji ima moje ogromno poštovanje, najviše zbog toga što je vjerovao u mene kada mnogi drugi nisu. Za to mu dugujem vječnu zahvalnost", započeo je Vardy, te dodao:

"Ranieriju želim sve najbolje u budućnosti gdje god on bio, a to što se sada priča da sam kriv me boli. Jedino za šta smo kolektivno krivi su loši rezultati koje postižemo ove sezone, ali uradit ćemo sve da to popravimo. O Ranieriju imam najljepše moguće mišljenje i hvala mu za sve".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, Claudio Ranieri je prije nekoliko dana dobio otkaz zbog očajne igre Leicestera u ovoj sezoni. Italijana na klupi Lisica nije sačuvalo ni to što je prije samo devet mjeseci odveo ovaj klub to titule prvaka, što će zauvijek ostati jedna od najvećih senzacija u sportu ikada.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi