Dva isključenja u Montpellieru i poraz Lyona u sjajnom meču

Liga 1

Dva isključenja u Montpellieru i poraz Lyona u sjajnom meču

E. Škorić

U zaostalom susretu prvog kola francuske Lige 1 večeras su se sastali Montpellier i Lyon, a domaćin je slavio s 2:1.

Od Lyona se više očekivalo, no gosti nisu uspjeli da realizuju brojne šanse, a uveliko im je put do poraza trasirao njihov ponajbolji igrač Houssem Aouar, koji je dobio direktan crveni karton krajem prvog dijela zbog jednog brutalnog starta.

Bilo je to kod rezultata 1:0 za Montpellier, budući da je u Teji Savanier u 39. minuti pogodio za prednost domaćina.

Drugi gol Montpellier postiže u 59. minuti, a strijelac je ponovo Savanier. Mihailo Ristić je upisao asistenciju za svog saigrača, koji je matirao Anhtonyja Lopesa za konačan rezultat i za tri važna boda svog tima.

Istina, zakuhalo se nakon što je veteran Hilton skrivio penal i dobio crveni karton, a Memphis Depay smanjio na 2:1 u 82. minuti, no to je ujedno bio posljednji pogodak na meču. 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Montpellier nakon tri meča ima dvije pobjede i poraz i sa šest bodova je na petoj poziciji, dok je Lyon 11. sa četiri boda i čeka ga duel sa Nimesom već za vikend.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi