Dva pogotka Svrake u pobjedi Levadije

Estonska liga, 6. kolo:

Dva pogotka Svrake u pobjedi Levadije

Bivši fudbaler Željezničara Muamer Svraka u posljednje vrijeme pruža veoma dobre partije u estonskom šampionatu.

Svraka, koji je svojevremeno nastupao i za reprezentaciju BiH, novi sjajan nastup za Levadiju pružio je danas u okviru šestog kola Meistriliige, postigavši dva pogotka u visokoj pobjedi nad Narvom (5:0).

Levadia je povela u 20. minuti preko Andreeva, da bi u 31. minuti rezultat udvostručio Svraka, što su ujedno bili i jedini golovi u prvom dijelu. I u nastavku utakmice Levadia je dominirala, pa je postigla još tri pogotka, a mrežu gostiju su pogađali Svraka i Debelko (2x).

Našem internacionalcu je ovo bio četvrti gol za Levadiju u dosad pet odigranih ligaških utakmica. Na svom kontu ima i jednu asistenciju.

Inače, Svrakin tim u Estoniji nakon šest odigranih utakmica trenutno zauzima lidersku poziciju sa 13 osvojenih bodova.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi