Potpisao jednogodišnji ugovor: Muamer Svraka pronašao novi klub

Nekadašnji kapiten FK Željezničar

Potpisao jednogodišnji ugovor: Muamer Svraka pronašao novi klub

S. Mlaćo

Nekadašnji kapiten Željezničara i bivši reprezentativac BiH Muamer Svraka karijeru će nastaviti u Estoniji, tačnije Levadiji iz Talina. 

Svraka je posljedni angažman imao u redovima NK Rudeš, članu 1. HNL, a ove zime se razišao sa ovim timom, te se skrasio u Estoniji.

Potpisao je jednogodišnji ugovor u drušvu sportskog direktora Levadije Sergeija Pareika, a ovu informaciju za SportSport.ba je potvrdio bh. menadžer Saša Ćuk koji je i učestvovao u realizaciji transfera.

"Jedini cilj Levadije u novoj sezoni je naslov prvaka i zato je Svraka i doveden. Već je osvajao trofeje, zna se nositi sa pritiskom, a trener kluba je Aleksandar Rogić koji je bio jako uporan u tome da Svraka postane novi član kluba", otkrio nam je Ćuk.

Levadija je redovni učesnik Evropskih takmičenja, te će Svraka imati pravu priliku da potvrdi svoje kvalitete. Pored Rudeša i Željezničara, ovaj 29-godišnji vezista nastupao je i za Travnik, Paykan, Istru, Semen Padang i Olimpik.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za reprezentaciju BiH ubilježio je šest nastupao i dodao dva pogotka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi