Dva premijerligaša i osam bundesligaša: Austrijanci otkrili sastav koji će istrčati na Bilino Polje

Nisu repa bez korijena

Dva premijerligaša i osam bundesligaša: Austrijanci otkrili sastav koji će istrčati na Bilino Polje

Fudbalska reprezentacija BiH večeras će odmjeriti snage sa Austrijom u drugom kolu Lige nacija.

Selektor Robert Prosinečki ima ambiciju da kroz ovo takmičenje što bolje uigra ekipu pred kvalifikacije, ali ako se otvori prilika i Liga nacija može biti prečica do Eura.

Prvu utakmicu dobili smo u Sjevernoj Irskoj, a mnogi su mišljenja da ja Austrija mnogo bolja i da nećemo imati šanse ukoliko ponovimo igru iz Belfasta.

Austrijanci u svojim redovima imaju nekoliko vrhunskih igrača, a bar prema onome kako pišu tamošnji mediji već je poznat sastav koji će večeras istrčati na Bilinom Polju.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Selektor Foda navodno namjerava na teren poslati sljedeću postavu u formaciji 3-4-3, a dilema je tek jedna: Lindner (Grasshoppers Zürich/20) - Dragović (Leverkusen/66/1), Prödl (Watford/70/4), Hinteregger (Augsburg/32/3) - Lainer (Salzburg/8/0) ili Lazaro (Hertha/14/0), Grillitsch (Hoffenheim/12/1), Ilsanker (Leipzig/30/0), Alaba (Bayern /64/13) - Schöpf (Schalke/19/4), Burgstaller (Schalke/20/1), Arnautović (West Ham United/73/19).

Dva premijerligaša, osam bundesligaša... Nije ni Austrija repa bez korijena

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi