Dva termina za novu utakmicu Maccabi - Željezničar, osvanuli transparenti na ulicama Haife

UEFA povukla prvi potez

Dva termina za novu utakmicu Maccabi - Željezničar, osvanuli transparenti na ulicama Haife

Admin Čaušević

Još uvijek ima nade da Željezničar prođe u drugo pretkolo Europa lige jer utakmica s Maccabijem nije definitivno otkazana.

Šta se dešavalo posljednja 24 sata u Haifi je manje-više poznato svima. Nakon obavljenog testiranja u Željezničaru je zabilježeno nekoliko pozitivnih slučajeva na koronavirus.

Nakon višesatnog vijećanja jutros je Ministarstvo zdravstva u Izraelu odlučio da se utakmica ne odigra, pa je susret 1. pretkola Europa lige odgodi do daljeneg.

Informacija koju su prenijeli izraelski mediji glasi da su određena dva termina za novu utakmicu, a to su četvrtak, 10. septembar i subota, 12. septembar.

U međuvremenu iz Maccabija su pokazali solidarnost. Poručili su kako poštuju odluke Ministarstva zdravstva i UEFA-e te da je zdravlje iznad svega.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Paralelno sa svim dešavanjima nezadoljstvo su počeli iskazivati navijači Maccabija koji su na ulicama Haife i klupskom trening kampu okačili niz transparenata.

Ultrasi Maccabija su upozorili svoje igrače da moraju proći dalje te da osvajanje titule prvaka pod moranjem. "Drugo mjesto nije uspjeh", jedna je od poruka.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bordobjeli
Ovo je najveći uspjeh želje u zadnjih par godina u Europi.. Vraćaju se ne poraženi iz Izrael... Da nezaboravim osvojili su tamo po 2 teleća kotleta i štapić ražnjića...
8 15
Ivica_Osim8
meni nije jasno kako uopste Izrael igra Europsko, kako njihovi klubovi mogu igrati LP i EL , jer oni nisu uopste u Europska drzava
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi