Dvije opcije za Sagnu
Foto: EPA

Vraća se u Premiership

Dvije opcije za Sagnu

Midhat Šljivak

Francuski fudbaler Bacary Sagna napustio je Manchester City na kraju prošle sezone.

Iskusni 34-godišnji defanzivac je nije dobio produžetak saradnje u timu s Etihada. Postao je višak i bilo je jasno da on više nema šta tražiti među Građanima.

Imao je Sagna nekoliko ponuda za nastavak karijere tokom ljeta. Međutim, nije postigao dogovor s ekipama koje su ga željele, ali bi u narednim danima ipak mogao završiti transfer.

Za usluge ovog desnog beka zainteresovana su dva tima iz Premiershipa. Žele ga West Ham United i Leicester i ne treba čuditi ako ga uskoro vidimo u dresu nekog od ova dva kluba.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sagna je tokom bogate karijere tri sezone proveo u Cityju. Čak sedam godina je nosio dres Arsenala, a karijeru je počeo u Auxerreu.

Za Građane je u prethodne tri godine odigrao ukupno 85 utakmica, dok je za nacionalni tim Francuske nastupio 65 puta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi