Sagna odlazi iz Cityja, ali već je pronašao novi klub?

Ostaje u Premiershipu

Sagna odlazi iz Cityja, ali već je pronašao novi klub?

Desni bek Manchester Cityja Bacary Sagna vjerovatno će narednog ljeta napustiit ovaj klub.

Sagni ističe ugovor na kraju ove sezone sa Građanima, a kako sada stvari stoje, nijedna strana nema interes da isti produži. Sagna ima 33 godine i vjerovatno su najbolji dani njegove karijere prošli, ali on bi ipak mogao da ostne u Premiershipu.

Navodno je ekipa West Ham Uniteda zainteresovana za njegove usluge i spremna je da mu ponudi ugovor na ljeto jer bi trebao doći kao slobodan igrač. Podsjetimo, on je upravo na taj način 2014. godine stigao u Manchester City i to nako završetka saradnje sa Arsenalom.

Sagna je ove sezone odigrao 12 mečeva u Premier ligi. te po dva u Ligi šampiona i FA Kupu. Za to vrijeme je upisao dvije asistencije. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi