Dvije pobjede domaćina u 17. kolu La Lige

Eibar i Alaves sigurni

Dvije pobjede domaćina u 17. kolu La Lige

U četvrtak su odigrane još dvije utakmice 17. kola španske La Lige u kojem su pobjede ostvarili domaći timovi.

Eibar je na svom terenu bio bolji od Girone rezultatom 4:1, a u vodstvo je stigao već u prvoj minuti preko Inuija. Charles je u 10. povisio na 2:0, da bi rezultat prvog poluvremena (2:1) postavio Timor golom u 26. minuti.

Inui je u 54. minuti drugim golom vratio Eibaru sigurno vodstvo, da bi Jordan u drugoj minuti sudijske nadoknade zabio za konačnih i vrlo uvjerljivih 4:1.

U drugom susretu večeri, Alaves je savladao Malagu minimalnim rezultatom 1:0. Jedini gol na utakmici postigao je u 60. minuti bivši napadač Barcelone i Valencije Munir El Haddadi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Alaves je ovom pobjedom pobjegao iz opasne zone i sada zauzima 17. mjesto sa 15 osvojenih bodova. Eibar je iznenađujuće u gornjem dijelu tabele, zauzima sedmo mjesto sa 24 boda koliko ima i šestoplasirani Villarreal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti