Torres donio pobjedu Atleticu, Eibar iznenadio Šišmiše

La Liga, 16. kolo

Torres donio pobjedu Atleticu, Eibar iznenadio Šišmiše

Atletico Madrid je teškom mukom stigao do minimalne pobjede (1:0) nad ekipom Alavesa, a heroj Jorgandžija je bio Fernando Torres koji je postigao jedini gol na utakmici.

Jorgandžije su na svom terenu dočekale Alaves, koji se nalazi u opasnoj zoni. Iako su domaći imali posjed lopte i terensku inicijativu, Alaves se pokazao kao tvrd orah.

Atletico je na sve načina pokušavao probiti bedem gostiju. Ipak, nisu domaći uspjeli stvoriti veliki broj šansi, dok je Alaves prijetio iz kontranapada.

Međutim, Atletico je uspio slomiti otpor gostiju u 74. minuti. Šime Vrasljko šalje odličnu loptu u kazneni prostor gostiju gdje se nalazi iskusni Torres i pogađa za, ispostavit će se, konačnih 1:0.

U utakmici koja je odigrana nešto ranije Eibar je na svom terenu uspio savladati ove sezone odličnu Valenciju rezultatom 2:1.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Domaći su stigli do vodstva u 49. minuti preko Inuija, ali Valencija ubrzo stiže do poravnanja. Igrala se 57. minuta kada je Mina pogodio za 1:1.

Ipak, Eibar u finišu susreta stiže do pobjede. Alejo u 87. minuti upućuje odličan centaršut, a ispred gola gostiju se sjajno snalazi Jordan i pogađa za 2:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi