Dvoboj bivših Studenata pripao Pašaliću

Kavala pobijedila tim iz Drame

Dvoboj bivših Studenata pripao Pašaliću

Muhamed Pašalić i Edin Bavčić su u okviru 22. kola A-1 grčkog košarkaškog prvenstva igrali jedan protiv drugog, a uspješniji je bio Pašalić sa Kavalom koja je slavila nad KAOD-om 100:86.  

Košarkaši Kavale su nakon prve četvrtine (22:19), osjetniju prednost nad KAOD-om stekli u drugom periodu (26:19). U nastavku utakmice za deset minuta treće četvrtine 30 poena u košu kluba iz Drame (30:24) značilo je ujedno i to da je Kavala za danas nedostižan protivnik za KAOD.

 

Muhamed Pašalić je na parketu u pobjedničkom sastavu iz Kavale proveo 36 minuta i za to vrijeme je postigao 8 poena uz 4 skoka i 3 asistencije. Od njegovih suigrača nevjerovatan je bio Taylor, koji je postigao čak 40 poena (za tri 8/13), Stefanidis je dodao 20.

 

Kod poraženog KAOD-a Bavčić je za 22. minute ostvario učinak od 10 poena, 5 skokova, jedne asistencije i jednog bloka. Najviše je dao Athinaioyi, 18 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.