Dvojica nogometaša Sarajeva dolaze na posudbu u Čelik
Mlade nade bordo kluba će prema svemu sudeći narednih šest mjeseci provesti u dresu zeničkog kluba

SportSport.ba saznaje

Dvojica nogometaša Sarajeva dolaze na posudbu u Čelik

D. Kurbegović

Semir Smajlagić i Zoran Blagojević, mladi nogometaši Sarajeva, trebali bi doći na Bilino polje na šestomjesečnu pozajmicu.

Nogometaši Čelika prvi dio sezone završili su na pretposljednjoj poziciji s deset osvojenih bodova. Zeničanima ekipa Slobode koja se nalazi na 10. mjestu bježi šest bodova, a Gošk čak sedam, tako da na proljeće za crno-crvene neće biti nimalo lagan zadatak da izbori opstanak u Premijer ligi.

Opšte je poznato da su crno-crveni u ovu sezonu ušli vjerovatno s najlošijom ekipom u posljednjih 20-ak godina a uz to nisu ni prošli pripreme, pa su ih poslije i zadesile brojne povrede standardnih igrača. Bolje od trenutnih deset bodova nisu ni mogli, a mnogi se slažu da je i to veliki poduhvat.

Kako SportSport.ba saznaje, predsjednik kluba Jasmin Memišević se već angažovao oko dovođenja novih igrača u Čelik, a kako je najavio prošle sedmice na press konferenciji, razgovori su obavljeni već s nekim nogometašima.

SportSport.ba saznaje da su to dvojica igrača pod ugovorom s FK Sarajevo. Riječ je o 19-godišnjacima, Semiru Smajlagiću i Zoranu Blagojeviću. Semir Smajlagić član je seniorske ekipe Sarajeva, ali ove sezone nije dobio priliku za nastup. Njegova pozicija je u vrhu napada, gdje se najbolje snalazi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Drugi nogometaš je Zoran Blagojević, koji je pred početak sezone pozajmljen Igmanu iz Konjica koji nastupa u Prvoj ligi FBiH. Ovaj mladi nogometaš koji igra na poziciji centralnog veznog igrao je standardno u klubu iz Konjica za koji je upisao 12 nastupa.

Ova dvojica nogometaša svakako posjeduju talenat, a ako bi došli na Bilino polje to bi bila samo pozajmica na šest mjeseci, jer su ugovorima vezani do ljeta 2019. godine sa klubom s Koševa.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

menadzer
Netrebaju nam ovakvi igraci koji nemaju mjesta u svojim klubovima.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi