Dvorana na Grbavici se neće zvati po Goranu Čengiću

Odluka članova Općinskog vijeća

Dvorana na Grbavici se neće zvati po Goranu Čengiću

E. Škorić

Odlukom članova Općinskog vijeća Novo Sarajevo dvorana na Grbavici neće nositi naziv po Goranu Čengiću.

Nova sportska dvorana na Grbavici nosit će naziv "Novo Sarajevo", a konačni naziv usvojen je sa 17 glasova, dok je 12 bilo protiv uz jedan suzdržan glas.

Podsjećamo da je bilo raznih prijedloga, krenula je i incijativa da se dvorana zove po Goranu Čengiću, legendarnom rukometašu kojeg je 1992. godine mučki ubio Veselin lahović Batko u naselju Grbavica.

Goran je  bio rukometaš koji je u naselju Grbavica tih ratnih dana pokušao da zaštiti komšiju Husniju Ćerimagića, a onda su obojica ubijeni na Trebeviću.

Stoga se on smatra simbolom otpora i herojstva, pa će mnogi stanovnici Grbavice biti razočarani što nije dobio, ako ništa, barem ime jedne sportske dvorane.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi