Dvostruki aršini u regionu: Domaćim igračima po 200 eura da napuste klub, a strancima puni iznos

Apsurdna situacija

Dvostruki aršini u regionu: Domaćim igračima po 200 eura da napuste klub, a strancima puni iznos

A. Čaušević

Vijest da su igrači u BiH među naslabije plaćenim na svijetu nije nikakva novost, a iz regiona nam stiže pomalo i bizarna priča kada su u pitanju isplate fudbalerima. 

Rabotnički je prošle sezone imao jednu od najlošijih sezona u klupskoj historiji, a opstanak u Prvoj ligi Sjeverne Makedonije obezbijedio je tek u posljednjim kolima.

U klubu iz Skoplja vlada haotično izdanje što potvrđuje i izjava Dejana Blaževskog koji ima još šest mjeseci ugovora.

Napadač Romantičara je kazao kako mu je klupski gazda Dragan Popovski ponudio 200 eura da ode iz kluba.

"Imao sam sastanak s klupkim vlasnikom Draganom Popovskim i mojim planovima u Rabotničkom. Rekao mi je da više nema novca za investiranje u klubu i ponudio mi je 200 eura da odem", kazao je Blaževski za makedonske medije.

"Nisam mogao da vjerujem kako se ponašaju prema igraču koji je član kluba...Imam još mjeseci ugovora, mogu ostati i uzimati platu od ugovora".

Intersantno takve nezahvalne ponude dobili su samo domaći igrači, dok će stranci biti isplaćeni u punom iznosu.

"'Oni su stranci, mogu nas tužiti, našteti klubu. Morao sam da im dam sve prema ugovoru.' To sam čuo. Kako smo postali drugorazredni građani zemlje pa to možemo da trpimo", zapitao se Blaževski.

Ovaj fudbaler bio je član generacije Vardara koja se plasirala u grupnu fazu Europa lige, na stolu ima ponuda od drugih klubova, ali prije svega želi raščistiti situaciju s aktuelnim klubom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi