Dvostruki poraz KSV-a, Herić ponovo dobar, prvijenac Omića

Erste liga

Dvostruki poraz KSV-a, Herić ponovo dobar, prvijenac Omića

A. Beganović

Derbi susret 3. kola austrijske Erste lige odigrali su danas Kapfenberg čije boje brani bh. veznjak Elvedin Herić i jedan od najvećih favorita za ulazak u društvo najboljih austrijskih klubova Ried.

Derbi susret koji je sinoć odgođen zbog vremenskih neprilika danas je odigran, a slavio je Ried rezultatom 2:1.

Podmlađena ekipa Kapfenberga bolje je otvorila meč, a svoju dobru igru Herić i društvo su krunisali u 52. minuti kada je Sencar pogodio za 1:0.

No, radost domaćih je kratko trajala s obzirom da je favorizirani Ried golovima Wiessmeiera u 64. i 67. minuti preokrenuo rezultat u svoju korist.

Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao, a nekadašnji fudbaler Sarajeva ponovo je pružio dobru partiju i uz Sencara bio je najbolji pojedinac u svojoj ekipi.

Treba dodati i da je Adin Omić, nekadašnji junior Slobode koji je prije par mjeseci potpisao za Kapfenberg, imao mnogo više razloga za slavlje od Herića. Naime, 19-godišnji napadač je sinoć u debiju za U23 tim Kapfenberga postigao pogodak, a njegova ekipa poražena je od Irdninga (3:2).

Top Komentari

hasetz
Jel vi mastrubirate na njih dvojicu i Kapfenberg? Jel to nema nijedan kvalitet igrač iz neke bolje lige kojeg se moze pratit, halo bolan 3. austrijska liga?? Koliko Vam plaćaju ove članke?
5 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti