Sjajna partija Herića u pobjedi Kapfenberga

Erste liga

Sjajna partija Herića u pobjedi Kapfenberga

E. Škorić

U prvom kolu austrijske Erste lige (2. liga) Kapfenberg je na Franz Fekete stadionu bio siguran protiv ekipe Austrija (Am).

Kapfenberg je u ovoj sezoni podmladio ekipu, a Herić je doveden kako bi sa Sencarom bio "motor" ove najmlađe ekipe u Erste ligi. Radi se o velikom potencijalu i bivšem veznjaku Sarajeva koji se nedavno priključio timu i već u prvim utakmicama pokazao da će biti zlata vrijedan za ovaj tim.

Briljirao je u debiju u kup utakmici protiv Reichenaua prošle sedmice kada je postigao golčinu uz dvije asistencije, a dobru igru pružio je i na otvaranju šampionata.

Upravo nakon Herićevog udarca, kojeg je izblokirao jedan gostujući nogometaš, Puschl je u 16. minuti postigao vodeći gol za domaću ekipu, koja je u 64. minuti stigla do 2:0.

Danas izuzetno agilnog i raspoloženog Herića je srušio Meisl i dobio direktan crveni karton, a Sencar bio precizan za 2:0. U završnici je Puschl postigao još jedan gol za konačnih 3:0.

Herić je odigrao 90 minuta i jedan je od najzaslužnijih u pobjedi Kapfenberga, pored dvostrukog strijelca Puschla.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi