Dybala 2015. godine odbio PSG zbog "sitnice" iako je bio pred potpisom
Ovaj put sreća bi mogla napustiti Juventus jer se sve više špekuliše da će Dybala napustiti Staru damu već u januaru naredne godine

Na kraju završio u Juventusu

Dybala 2015. godine odbio PSG zbog "sitnice" iako je bio pred potpisom

Endin Čaušević, foto: EPA

Argentinski napadač Paulo Dybala u posljednje vrijeme "grije klupu" kod Massimiliana Allegrija iako je na fantastičan način počeo sezonu i u prvih nekoliko utakmica postigao je preko deset golova.

Za Dybalu stvari ne idu baš najbolje, a nije tajna da Argentinac uopšte nije zadovoljan svojim statusom u Juventusu. Iako je ljetos produžio saradnju sa Starom damom u posljednje vrijeme sve više se špekuliše da bi mogao napustiti klub i Torina.

Čini se da Allegri nije zainteresovan da popravi tu situaciju, te da Dybali konačno pruži šansu od prve minute. Kako pišu italijanski mediji već nekoliko klubova je pokazalo interes za ovog igrača i spremni su već u januaru da ga pokušaju dovesti u svoje redove.

Mediji na Apeninima upozoravaju Juventus da bi ovaj put mogli ostati bez Dybale, te da neće imati toliko sreće kao što su imali 2015. godine kada su ga doveli iz Palerma iako je Argentinac bio na korak od prelaska u PSG.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Parižani su tada sve dogovorili s Dybalom koji je u januaru 2015. godine trebao da iz Palerma dođe u PSG. Trener francuske ekipe bio je Laurent Blanc, ali se već znalo da se neće dugo zadržati na klupi ovog tima, te se uveliko govorilo da će na njegovo mjesto doći Diego Simeone.

Međutim, kada je PSG objavio da argentinski stručnjak neće doći na klupu ovog kluba tada se i Dybala predomislio. Argentinac je ostao još pola godine u Palermu i nakon toga odlučio je da svoju karijeru nastavi u Juventusu.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi