Dybala na ljeto napušta Romu i pojačava velikana iz Engleske

Pravi sjajan transfer

Dybala na ljeto napušta Romu i pojačava velikana iz Engleske

Esmer Oštraković

Paulo Dybala bi već na ljeto mogao napustiti Romu, a njegova nova destinacija trebala bi biti Engleska, tačnije ekipa Manchester Uniteda.

On je na početku sezone stigao u Romu kao slobodan igrač i to nakon što mu je istekao ugovor sa Juventusom, a sa Romom je potpisao saradnju na tri godine.

Dybala je bio u impresivnoj formi pod vodstvom Josea Mourinha, te je u 20 odigranih utakmica uspio postići deset golova i dodati sedam asistencija.

Kako prenose engleski mediji, Dybala u svom ugovoru ima klauzulu prema kojoj ga strani klubovi mogu kupiti za samo 10.7 miliona funti u narednom prijelaznom roku.

Navodno su tu klauzulu spremni da aktiviraju čelnici Manchester Uniteda, koji smatraju da bi Dybala bio idealno rješenje za njihov tim.

Prva meta je navodno VIctor Osimhen, napadač Napolija, koji bi trebao predvoditi napad Manchester Uniteda u narednoj sezoni.

Oglasi

Ali, kako prenose mediji iz Engleske, on neće biti jedini napadač koji će doći, nego će uz njega iz Rome stići Dybala.

Razlog je taj što će skoro sigurno klub na kraju sezone napustiti Anthony Martial, ali i to što Weghotrsu ističe posudba.

Tako bi jedina opcija u napadu ostao Marcus Rashford, a to naravno mora biti promjenjeno, te su u Manchester United uspremni da djeluju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U Romi Dybala navodno zarađuje oko 5 miliona funti godišnje, te to naravno ne bi bio nikakav problem za Manchester United.

Dybala je čak sedam godina proveo u Juventusu, prije dolaska u Romu, te je tamo postigao 115 golova i upisao 48 asistencija u 293 odigrane utakmice.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi