Široki Brijeg se loše proveo protiv ovosezonskog učesnika Lige prvaka

Ubjedljiv poraz

Široki Brijeg se loše proveo protiv ovosezonskog učesnika Lige prvaka

Admin Čaušević

Među premijerligašima koji se pripremaju u Antaliji nalazi se i Široki Brijeg.

Širokobriježani su u četvrtak ujutro imali najtežu provjeru u dosadašnjem dijelu priprema, a protivnik je bio Dynamo iz Kieva.

Učesnik ovosezonskog izdanja Lige prvaka je na kraju slavio ubjedljivu pobjedu. Konačan rezultat glasio je 4:1.

Treba istačći da su Ukrajinci nastupili u itekako jakom sastavu, a Mircea Lucescu je praktično od početka na teren poslao svoje najbolje adute.

Poslije prvog poluvremena Dynamo je imao dva gola prednosti. Shaparenko je zabio u 16. minuti, a 20-ak minuta kasnije i Garmash.

Na startu drugog dijela Tsygankog zabija za 3:0 Dynama. Strijelac četvrtog gola za Ukrajince bio je Shaparenko deset minuta prije kraja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Jedini gol za Širokobriježane postigao je Mujan koji je u 68. minuti uspješno realizovao penal.

U utorak je Široki Brijeg pobijedio austrijski Lustenau sa 3:1, prije toga i Kapfenberg sa 3:2. Susret protiv Dynama je bio posljednji u Turskoj te ekipi s Pecare ostaje još "generalka" zakazana za 19. februra. Još uvijek se ne zna ime protivnika.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ecosport
Oni su bar imali muda da igraju protiv takve ekipe dok ostali igraju protiv anonimusa i raduju se pobjedama od 4-5 razlike. Isto tako budu i poraženi od anonimusa.
5 2
Farense
S obzirom na protivnika uopce se nisu lose proveli
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi