Džafić junak Olimpika u Gradačcu: Ne trebamo se obazirati na Velež, možemo do titule!

Pogodio za važna tri boda gostiju

Džafić junak Olimpika u Gradačcu: Ne trebamo se obazirati na Velež, možemo do titule!

S. Mlaćo

Olimpik je jučer došao do važna tri boda na gostovanju kod Zvijezde. Junak Sarajlija bio je Idriz Džafić koji je priliku dobio u drugom poluvremenu i postigao jedini pogodak na meču.

Zadovoljan je bio nakon meča u Gradačcu, a u razgovoru za SportSport.ba istakao da je je posao igračima oba tima otežao loš teren.

"Teren nije bio u stanju kakav smo očekivali na Banja Ilidži. Znao je nekada da bude među najboljim u BiH. U prvom poluvremenu smo uspostavili svoju igru i stvarali šanse, te polušanse. Nismo to krunisali pogotkom, a u drugom dijelu smo postigli pogodak iz akcije kojih je bilo mnogo više u prvom poluvremenu. Domaćin je bio agresivan kako i treba da bude. Stvorio je nekoliko polušansi iz kontri i polukontri, a želja za pobjedom se vidjela na obje strane. Ovog puta je otišla na našu stranu", kazao je Džafić.

Olimpik i dalje zaostaje četiri boda za Veležom. Džafić je siguran da bitka za prvo mjesto nije gotovo, čak naprotiv.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Mislim da ne treba da se obaziremo na Velež. Mi ukoliko nastavimo igrati u ovoj formi možemo ostvariti cilj. Mi ili oni će popustiti pod pritiskom, prednost je četiri boda, a u igru je još 30 bodova", dodao je član Olimpika.

U narednom kolu Olimpik će ugostiti Metalleghe BSI na Otoci.

Top Komentari

Anel21
Klosari vidjeli smo protiv veleza kakva ste ekipa kad je regularno veze nemate.
4 0
Mostar
Ma mozete pizdu materinu Velez Abd ulazi Na posten nacin, a vi smradovi kupujte jebo vas Bakir IEtbegovic zajedno sa Tim simulatorom Selimovcem M.U.S.V.D.G Forza Velezzzz
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi