Džeko odigrao jedno poluvrijeme u porazu Rome

Roma poražena nakon penala

Džeko odigrao jedno poluvrijeme u porazu Rome

E. Ganibegović

Paris Saint Germain je u International Champions Cupu savladao Romu nakon penal završnice. 

U sastavu Rome je od prve minute nastupao naš reprezentativac Edin Džeko koji je odigrao solidno prvih 45 minuta nakon čega je napustio igru.

U prvom poluvremenu Roma nije mnogo toga pokazala i uputili su svega jedan udarac na protivnički gol. Dok je ekipa iz Francuske igrala mnogo bolje i konkretnije tako da su u 36. minuti preko Marquinhosa postigli pogodak i na pauzu otišli sa vodstvom.

U drugih 45 minuta potpuno drukčija slika na terenu. Roma je odigrala mnogo bolje i postigla pogodak preko Umara u 60. minuti. 

Nakon odigranih 90. minuta pobjednika nije bilo pa je uslijedila penal zavšnica u kojoj je ekipa Paris Saint Germaina bila uspješnija i na taj način slavila u ovoj utakmici. 

Potražite više informacija na temu Serie A:



 



Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi