Džekin pristanak na transfer uopšte ne odgovara FK Željezničar
Rukovodstvo Plavih će "navijati" za odlazak kapitena bh. reprezentacije u klub van Italije

Plavim ne ide na ruku prelazak napadača u Inter

Džekin pristanak na transfer uopšte ne odgovara FK Željezničar

A. Čaušević, foto: T. Hebib

Godinama unazad među najvećim finansijerima FK Željezničar  su polaznici omladinskih kategorija kluba s Grbavice koji sada Plave promovišu širom Evrope. 

Najveći promoter najtrofejnijeg bh. kluba je Edin Džeko koji je svojim transferima u Manchester City i Romu zahvaljujući FIFA-inom fondu solidarnosti punio kasu u Zvorničkoj 27.

Posljednjih sedmica se učestalo špekuliše o Džekinom odlasku iz Rome pa se i u Dolini ćupova opravdano nadaju nekom "miliončiću" koji bi učvrstio finansijski klimave noge FK Željezničar. Kao moguće destinacije se spominju West Ham i Inter.

Čelnici FK Željezničar će "navijati" za Džekin transfer u londonski klub ili neki od klubova van Italije, u protivnom na račun Plavih neće biti uplaćen ni cent te im svakako na ruke ne idu jutrošnje informacije s Apenina da je kapiten bh. reprezentacije pristao na prelazak u redove Nerazzurra. 

Naime, ukoliko se transfer realizuje između klubova koji pripadaju istom savezu onda se FIFA-in fond solidarnosti za treniranje do 21. godine ne isplaćuje što znači da eventualni Džekin transfer u Romu nikako ne bi odgovarao Željezničaru.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Obzirom da je popularni Dijamant bio član Željezničara do 19. godine klubu s Grbavice na ime FIFA fonda solidarnosti pripada 3.5 % iznosa od ukupnog iznosa transfera.

Međutim, u Željezničaru se mogu nadati transferu Edina Višće koji već godinama briljira u dresu Bašakšehira te se očekuje da tursku Superligu zamijeni nekom jačom ligom te bi Plavi i Budućnost iz Banovića trebali dobiti određeni procenat u slučaju da krilni fudbaler promijeni klub.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Cibre
Ajde Dzeko idi u drugu drzavu samo da ovi sadake dobiju,haman klub jedino od tebe zavisi jbt koja ironija.
10 0
AmarHZ
nemože vam sad ni Džeko pomoć
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi