Džeko dobija konkurenciju: Roma dovodi ubitačnog Belgijanca?

Sjajni Batshuayi na meti Vučice

Džeko dobija konkurenciju: Roma dovodi ubitačnog Belgijanca?

Endin Čaušević

Fenomenalni fudbaler Marseillea Michy Batshuayi nalazi se na meti Rome.

Naime, čelnici italijanskog kluba danas su potvrdili da su kontaktirali Marseille u vezi belgijskog napadača. 22-godišnji Batshuayi senzacija je u francuskoj Ligui 1 nakon sjajnih partija koje pruža ove sezone u dresu Marseillea.

Belgijanac se nalazi na meti mnogih evropskih klubova, a u utrku se uključila i Roma koja je jedina napravila konkretne poteze. Iz rimske ekipe uskoro očekuju odgovor Marseillea i nadaju se da bi već u januaru ovaj fudbaler mogao stići na Olimpico.

On je ove sezone odigrao 17 utakmica u francuskom prvenstvu i postigao je deset golova. Njegova vrijednost procjenjuje se na devet miliona eura, ali italijanski mediji vjeruju da će Roma morati platiti mnogo više od toga.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Predsjednik Marseillea Vincent Labrune nedavno je izjavio da je Batshuayi novi Didier Drogba.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.