Džeko golovima protiv CSKA napredovao na vječitoj listi, legende Rome "u strahu"
(Foto: EPA) Edin je ove sezone u osam nastupa u Seriji A dao dva gola za Romu, ali je zato u Ligi prvaka na tri nastupa postigao čak pet golova.

Roma objavila "modifikovanu" listu

Džeko golovima protiv CSKA napredovao na vječitoj listi, legende Rome "u strahu"

Edin Džeko u dresu Rome možda igra i najbolji fudbal u karijeri, a sinoć je Vučicu sa dva gola odveo do pobjede (3:0) nad moskovskim CSKA u meču grupne faze Lige prvaka.

Džeko se sa sinoćnjim golovima popeo na listi najboljih strijelaca u historiji Rome, pa je sada deveti sa 80 golova u 150 nastupa. On je tako prestigao Dina Da Costu koji je u 163 nastupa postigao 79 golova za Romu.

Ispred Edina je trenutno legendarni Marco Delvecchio sa 83 gola u 300 nastupa, Abel Balbo sa 87 golova (182 nastupa) je sedmi, dok je na čestom mjestu Vincenzo Montella koji je skupio 258 utakmica u dresu Rome i postigao 102 gola.

Peta pozicija pripada Pedru Manfrediniju sa 104 gola na 164 utakmice, dok je Rodolfo Volk skupio 161 nastup i postigao 106 golova što mu je dovoljno za četvrtu poziciju na vječitoj listi strijelaca.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Treći je Amedeo Amadei sa 111 golova (234 utakmice), dok je na drugom mjestu Roberto Pruzzo sa 138 golova u 315 nastupa.

Neprikosnoven na prvom mjestu je naravno Francesco Totti koji je u 786 utakmice postigao 307 golova.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

avatar
Mogao bi do Dzekson do top 3 kad bi ostao sljedecu sezonu.
27 0
Harisss
A kad bi ostao jos dvije plus ostatak ove i Pruzzo bi frcio sa drugog mjesta.Totti je nedostizan, ruku na srce.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi