Džeko i Ćatić: Nas dvojica smo poput braće

Bosanci otvorili dušu novinaru Kickera

Džeko i Ćatić: Nas dvojica smo poput braće

Edmir Škorić

Dva Bosanca, nogometaš Edin Džeko i bokser Adnan Ćatić, dali su ekskluzivan intervju njemačkom Kickeru, te su odgovarali na brojna pitanja.

 

"Upoznali smo se prije otprilike četiri godine, kada je Edin već naveliko zabijao za Wolfsburg. Odmah sam osjetio posebnu vibraciju, vidio da ćemo si odgovarati", rekao je Ćatić, da bi se Džeko nadovezao: "Nas dvojica smo poput braće!".

 

Gospodine Sturm, zovete se Adnan Ćatić. Osjećate li se više kao Adnan Ćatić ili Felix Sturm?

 

"Zovem se i osjećam se kao Adnan Ćatić. Ime Felix Sturm sam izabrao isključivo iz marketinških razloga na početku svoje karijere. U Njemačkoj sam Sturm, u Bosni Ćatić. Odazvat ću se na oba imena", kazao je Ćatić.

 

"Ja ga najčešće zovem Ado ili brat", rekao je Džeko, dalje nastavivši: "Njemačka je moja druga domovina. Volim Njemačku i Nijemce. Vi Nijemci cijenite me više od Engleza".

 

"Rođen sam u Njemačkoj, no moji korijeni su u Bosni. Obje države smatram domovinama. Tri do četiri mjeseca svake godine provodim u Bosni. Njemačkoj sam jako zahvalan sa mogućnostima koje mi je pružila. Bilo bi dobro da u Njemačkoj ima više sunčanih i toplih sati, kao što je slučaj u Bosni. S druge strane, bilo bi dobro kad bi Bosna imala sustav socijalnog osigranja kakav je u Njemačkoj", rekao je Ćatić.

 

Na njegovu konstataciju da je "vrijeme da vratim pojas u svoje vlasništvo", Džeko se nadovezao: "Brat će ponovno biti svjetski prvak. Vidim da je u strašnoj formi. Trenirali smo ovdje u Njemačkoj jedan dan zajedno. Nakon sat vremena pao sam od iscrpljenosti".

 

Kvalifikacije za SP?

 

"Bilo bi uistinu ludo da u tome uspijemo. Trenutno vodimo na tabeli naše grupe. Doduše, imamo još za odigrati pet utakmica", rekao je Džeko, da bi Sturm potom pojačao dojam:

 

"Kvalifikacija na SP bila bi fenomenalan događaj za našu zemlju. Iduće godine boksat ću meč u Bosni, a nakon toga otputovati u Brazil navijati za svoju reprezentaciju".

 

Džeko i Borussija?

 

"Nemam vam ništa novo za kazati. Sa Cityjem imam još dvije godine važeće ugovorne saradnje. Nikad nisam rekao niti sam želio odlazak iz Manchestera".

 

 

 

 

Potražite više informacija na temu Premier league:

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.