Džeko i društvo znaju ime novog trenera?
Foto: EPA

Di Francesco u pregovorima s Vučicom

Džeko i društvo znaju ime novog trenera?

E. Čaušević

Italijanski stručnjak Luciano Spalletti će na kraju ove sezone prema svemu sudeći napustiti klupu Rome iako mu rimski tim nudi novi ugovor.

Spalletti se u Romu vratio početkom prošle godine kada je potpisao ugovor do kraja ove sezone. Iako Vučica pruža ove sezone poprilično dobre rezultate čini se da italijanski stručnjak nije spreman da produži ugovor sa ovim timom, te se već uveliko špekuliše o tome ko će biti novi trener Rome.

Italijanski mediji navode da bi to mogao biti nekadašnji fudbaler ove ekipe Eusebio Di Francesco koji s dosta uspjeha vodi s klupe Sassuolo. Ovaj 47-godišnjak je osvojio titulu prvaka Italije s romom 2001. godine, a svoju karijeru završio je šest godina kasnije.

Di Francesco je u svojoj trenerskoj ekipi vodio Virtus Lanciano, Pescaru i Lecce, a na klupi Sassuola je od 2012. godine. Ovaj trener sa Sassuolom ima ugovor do ljeta 2019. godine, a njegova otkupna klauzula u slučaju da želi ići u novi klub je tri miliona eura.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi