Džeko ili Chicharito: Mogu li džokeri odlučiti derbi?

Igrači koji svoju minutažu iskoriste na pravi način

Džeko ili Chicharito: Mogu li džokeri odlučiti derbi?

Danas je na rasporedu veliki manchesterski derbi uoči kog su Crveni đavoli prvoplasirana, a Građani drugoplasirana momčad Premier lige.

I jedni i drugi bilježe odlične rezulate u domaćem prvenstvu, ali za svoje mjesto na tabeli mogu zahvaliti i onim igračima koji svoju realtivno malu minutažu iskoriste na pravi način.

 

U redovima Manchester Cityja, naš Edin Džeko je ove sezone postigao šest golova koji su njegovoj ekipi donosili snagu, motiv u susretima, a nerijetko i bodove. Džeko je zbog toga u pojedinim medijima dobio status super-zamjene iako kao igrač svjetske klase posjeduje kvalitet da svaki susret počinje od prve minute.

 

Nije poznato da li će mu danas Roberto Mancini priliku dati od prve minute ili će ga iskoristiti u zadnjih 20-ak minuta kada naš napadač postiže gotovo sve golove u ovoj sezoni.

 

Sa druge strane će stajati još jedan džoker - Javier Hernandez Chicharito, koji je u ovoj sezoni postigao pet golova te je baš kao i Džeko, svoju ekipu nerijetko znao spasiti prosipanja bodova. Ipak, pored imena kao što su Wayne Rooney, Robin van Persie i Danny Welbeck, mladi Meksikanac ne dobija preveliku minutažu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

 

Sir Alex Ferguson će ga u današnjem susretu ostaviti na klupi, ali ukoliko uđe sa klupe, Hernandez bi vrlo lako mogao da stvori probleme odbrani Crvenih đavola.




NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.