Džeko ili Jovetić mijenjaju Cavanija u Napoliju?

Italijanski mediji tvrde

Džeko ili Jovetić mijenjaju Cavanija u Napoliju?

Midhat Šljivak

Urugvajski napadač, Edinson Cavani, veoma je blizu odlaska iz ekipe Napolija, a klub sa San Paola je u potražnji za njegovom zamjenom u vrhu napada.

Italijanski mediji tvrde kako će umjesto sjajnog Urugvajca u Napulj stići bh. reprezentativac Edin Džeko ili Crnogorac Stevan Jovetić iz Fiorentine, te da je već izvjesno kako će jedan od njih zamijeniti Cavanija na poziciji prvog napadača.

Gazzetta dello Sport donosi informaciju, kako je Napoli spreman ponuditi Manchester Cityju oko 20 miliona eura za Edina Džeku, ali da još uvijek u ovom klubu nisu donijeli odluku da li će uputiti ponudu i za Stevana Jovetića, za kojeg Viole zahtjevaju odštetu od 30 miliona eura.

Napoli je prošle sezone završio kao drugoplasirani tim Serie A iza Juventusa, a iako su namjeravali ove sezone krenuti u napad na titulu, odlazak njihovog najboljeg strijelca je već izvjestan, a Cavani je najbliži ekipi PSG-a, koja je spremna platiti 63 miliona odštete.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.