Džeko: Lijepo je biti najbolji strijelac

Dijamant ponovo tamo gdje mu je i mjesto

Džeko: Lijepo je biti najbolji strijelac

Adnan Beganović

Bosanskohercegovački reprezentativac Edin Džeko, uostalom kao i prošle godine u ovom periodu, ušao je u veliku golgetersku seriju, a sa dva pogotka protiv Borussije Monchengladbach probio se na čelo bundesligaške liste strijelaca.

Edin Džeko, kao i Stefano Kießling te Kevin Kurany u 26 bundesligaških kola postigao je 14 pogodaka i ova trojica fudbalera do posljednjeg kola u sezoni vodiće veliku borbu za "zlatnu kopačku".

"Normalno je da svaki igrač prati svoju statistiku i golgeterski konto, pa tako i ja", rekao je Dijamant za njemačke medije i dodao:

"Najvažnije je da mi kao momčad nastavimo pružati dobre partije, a ukoliko na kraju budem ja najbolji strijelac Bundeslige ostvart će mi se još jedan san."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.