Džeko nagovara Tankovića da obuče dres BiH?

Dijamant u misiji

Džeko nagovara Tankovića da obuče dres BiH?

Sjajnog mladog fudbalera Muamera Tankovića njegova domovina kako je i sam nazvao upoznala je u duelu U-19 reprezentacija BiH i Švedske. 

Tada je mladi napadač Fulhama svojim vršnjacima iz BiH dao tri gola, te asistirao za četvrti za ubjedljivu pobjedu Šveđana, a nakon utakmice se na jednoj od društvenih mreža izvinio svojoj domovini, pravdajući se da je samo radio svoj posao.

Muamer pruža fantastične partije u dresu U-21 tima Fulhama, a sve je češće i seniorskoj svlačionici ekipe sa Craven Cottagea.

N/FSBiH je već duže vrijeme u kontaktu sa mladim fudbalerom koji još uvijek nije donio odluku za čiji će nacionalnu selekciju nastupati nakon što mu istekne omladinski staž.

Iako su nedavno i selektor seniorske i selektor U-21 reprezentacije Švedske gledali mladog napadača, sve su prilike da je jedan drugi napadač bio brži, makar se nadamo.

Najbolji fudbaler reprezentacije Bosne i Hercegovine i napadač Manchester Cityja Edin Džeko našao je vremena za druženje sa mladim Tankovićem, nadati se da je „Šveđanin“ shvatio poruku Dijamanta, te da ćemo ga možda u skorije vrijeme gledati u vrhu napada bh. reprezentacije upravo sa Džekom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Uz sliku na kojoj je mladi tanković u društvu prve zvijezde Zmajeva, Edin je na svojoj zvaničnoj Facebook stranici napisao:

„Bosanci i Hercegovci te čekaju, nadamo se svi zajedno da ćeš donijeti pravu odluku... Čim prije, tim bolje za sve nas.. #MuamerTankovic #Fulham #ReprezentacijaBiH #Brazil2014“.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.