Džeko ne bi imao ništa protiv da zaigra u MLS-u
Foto: EPA

Džeko ne bi imao ništa protiv da zaigra u MLS-u

E. Škorić

Bh. napadač Edin Džeko ne bi imao ništa protiv da jednog dana zaigra u američkoj profesionalnoj nogometnoj ligi (MLS).

Sve je veća popularnost MLS-a i u Sjedinjene Američke Države odlaze da igraju brojne zvijezde evropskog nogometa. Trenutno u MLS-u nastupaju i David Villa i Kaka, a uskoro će im se pridružiti Frank Lampard i Steven Gerrard.

Džeko je upitan od strane svog suigrača Joea Harta da li bi želio karijeru nastaviti u MLS-u i njegov odgovor je bio: “Definitivno. Zašto da ne?”.

Džeko je i dalje pod ugovorom sa Manchester Cityjem, no Guardian je nedavno objavio da je jedan od onih igrača koji bi na ljeto mogli da napuste Etihad. Treba naglasiti da City ima svoj klub u SAD-u, koji je tek nedavno osnovan i od ove sezone nastupa u prvenstvu pod nazivom New York City FC.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kako god, nadamo se da će Edin, ostane li u Cityju ili pronađe novi angažman, zabijati pogotke i donositi radost na lica svih Bosanaca i Hercegovaca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.