Džeko: Ne pamtim lošiju Barcelonu, možda slijedi nešto još veće?
U dvomeču sa Barcelonom, Džeko je postigao dva gola uz jedan izboreni jedanaesterac, kojeg je kasnije realizovao De Rossi.

Dijamant nakon čarobne noći na Olimpicu

Džeko: Ne pamtim lošiju Barcelonu, možda slijedi nešto još veće?

Malo ko je vjerovao da je Roma u stanju eliminisati Barcelonu iz Lige prvaka, posebno nakon prve utakmice u kojoj je izgubila sa 4:1. Međutim, fudbal ne bi bio to što jeste da s vremena na vrijeme ne ponudi neko čudo koje ostane upamćeno zauvijek.

Romina pobjeda 3:0 nad Barcelonom prepričavat će se i za 50 godina, a čast da bude glavni kreator ove nestvarne priče pripala je Edinu Džeki, koji je nakon utakmice blistao od sreće.

"Poslije prve utakmice je bilo teško vjerovati da možemo izaći kao pobjednici, ali došli smo do nje i to sa stilom. Morali smo paziti da ne primimo gol, jer smo u prvom susretu primili četiri gola iz njihova tri udarca u okvir gola", prisjetio se Džeko, te nastavio:

"Prvi gol nam je mnogo značio jer smo postali svjesni prilike i krenuli još odlučnije prema naprijed. Na kraju nam se to i isplatilo, a možda smo pitanje prolaska trebali riješiti i ranije. Ne pamtim lošiju Barcelonu, zaista se ne mogu sjetiti nit ijedne njihove prilike. Nikad se nisu toliko mučili. Mi smo bili odlični i izborili smo ovo čudo igrajući kao jedno od prve do posljednje minute".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Pokazali smo da možemo protiv svakoga. Ovo je stvarno sjajno, ali možda nam slijedi nešto još veće? Naš cilj je sada finale", zaključio je Džeko.

Žrijeb polufinalnih parova Lige prvaka je 13. aprila, a Romini potencijalni protivnici su Liverpool te, najvjerovatnije, Real Madrid i Bayern.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

kerimko
Nadamo se
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi