Džeko: Perišić je veliko pojačanje za Wolfsburg

Pohvale na račun Hrvata

Džeko: Perišić je veliko pojačanje za Wolfsburg

Edmir Škorić

Bh. reprezentativac Edin Džeko imao je samo riječi hvale na račun Hrvata Ivana Perišića, koji je potpisao za njegov bivši klub Wolfsburg.

Džeko je s Vukovima u sezoni 2008/09 osvojio Bundesligu završivši kao prvi strijelac lige sa 26 golova. Bivša Wolfsburgova devetka smatra da je klub napravio sjajan potez dovođenjem Perišića iz Borussije Dortmund.

 

"Ivan je vrhunski igrač. Veliko je pojačanje za Wolfsburg. Veselim se zbog njega", kazao je Džeko za Kicker, dodavši:

 

Inače, Kicker navodi da Perišić fizičkim izgledom podsjeća na Džeku, a sam igrač tvrdi da liči i na Arjena Robbena, odnosno da njegovi prijatelji tako misle. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

 

Trener Wolfsburga Dieter Hecking ističe da Perišić može igrati na više pozicija u napadu, a postoji mogućnost da zamijeni svog sunarodnjaka Ivicu Olića na poziciji lijevog krila.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije