Džeko: Pokazati djeci da nisu zaboravljena

Ambasador UNICEF-a u akciji

Džeko: Pokazati djeci da nisu zaboravljena

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Džeko kao ambasador UNICEF-a u BiH obišao je u utorak škole u Fojnici, Bilalovcu, Brestovskom, Kaćunima i Busovači.

Škole koje je obišao funkcioniraju po principu "dvije škole pod jednim krovom", a u proteklom periodu bile su obuhvaćene UNICEF-ovim projektom.

Prilikom posjete Džeko je djeci govorio o važnosti suživota i tolerancije te rada i upornosti kao jedinog sigurnog načina dolaska do uspjeha.

"Posjetili smo škole koje funkcioniraju po principu "dvije škole pod jednim krovom". No, zaista niti u jednom trenutku nisam vidio da se radi o dvjema školama. Moja osnovna poruka djeci bila je da se druže, uvažavaju, da budu uporni i uče jer će tako najlakše naći svoje mjesto u svakom dijelu svijeta. Zahvaljujem UNICEF-u što mi je omogućio da dam doprinos u akcijama pomoći djeci, a i medijima od kojih očekujem da će nam i ubuduće pomagati u tim akcijama", rekao je Džeko na pres-konferenciji povodom prve terenske posjete u svojstvu ambasadora UNICEF-a.

"Naš osnovni cilj je da djeci pokažemo da nisu sama i zaboravljena. Ujedno, cilj UNICEF-a je da ljudima na vlasti ukažu na važnost ulaganja u djecu. Kao ambasador UNICEF-a učinit ću sve da se glas djece čuje", kazao je Džeko, dodavši da u saradnji s UNICEF-om uskoro planira snimiti videospot i pokrenuti web stranicu na kojoj će moći da komunicira s djecom.

Tokom posjete školama u Fojnici Džeko je izveo početni udarac na revijalnoj utakmici ekipe osmih razreda sastavljene od učenika iz obiju škola, protiv najjačeg sastava učenika nižih razreda, što je izazvalo oduševljenje među učenicima.

U Kiseljaku je otvorio veliko igralište ispred Osnovne škole "Brestovsk" na kojem će se zajedno igrati djeca koja također pohađaju školu po različitim planovima i programima. Posebnu euforiju među djecom Džeko je izazvao u mjestu Kaćuni, gdje ga je dočekao veliki broj djece i prezentirani su mu rezultati postignuti kroz zajedničke projekte.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.