Edin Džeko će zlatnim slovima biti upisan u historiju Rome
FOTO - EPA

Stigao Rudija Voellera

Edin Džeko će zlatnim slovima biti upisan u historiju Rome

A. Beganović

U okviru 5. kola Evropa lige Roma je sinoć savladala Young Boys rezultatom 3:1.

U listu strijelaca upisao se i bosanskohercegovački reprezentativac Edin Džeko koji je na taj način došao do još jednog hvale vrijednog postignuća u Romi.

Naime, sinoćnjim pogotkom Džeko je stigao do brojke od 12 postignutih pogodaka za Romu u Evropa ligi, te se tako izjednačio sa nekadašnjim njemačkim napadačem Rudijem Voellerom koji je držao ovaj rekord.

Istina, njemački napadač je 12 pogodaka postigao u vrijeme Kupa UEFA-e, takmičenje koje se pretvorilo u Evropa ligu.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Na trećem mjestu ove liste je legendarni Francesco Totti koji je ovom takmičenju postigao 11 pogodaka uz još 10, ali u kvalifikacijama, no UEFA na svojoj listi ne uzima u obzir golove postignute prije grupne faze.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zaštita Identiteta
Iskreno, bitnije je što je sada sa 110 golova samo 1 gol iza Amedeo Amadeia, nego ovo obzirom da ima još evropskih takmičenja u kojima su romini igrači zabijali - pa i sam Edin... al ok :)
1 1
lega
Kad ste već objavili statistiku mogli ste bar objavit i u koliko nastupa je postignuto toliko golova
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi