U Unitedu strahuju od Džeke

Kako zaustaviti Dijamanta?

U Unitedu strahuju od Džeke

Adnan Beganović

Sutra su na rasporedu prvi polufinalni mečevi Evropa lige, a sastaju se Manchester United i Roma, te Villarreal i Arsenal.

Ljubitelji fudbala u Bosni i Hercegovini sasvim sigurno će s mnogo pažnje pratiti duel Manchester Uniteda i Rome za koju vjerovatno svoje posljednje mečeve igra najbolji bh. fudbaler Edin Džeko.

Dvomeč sa Crvenim vragovima, koji imaju ulogu favorita, od ogromne je važnosti za Romu koja preko Evropa lige samo može izboriti nastup u Ligi prvaka.

Dan uoči prvog susreta koji će se igrati na Teatru snova za inostrane medije je govorio krilni napadač Manchester Uniteda, koji je svojevremeno nastupa za Inter, Alex Telles.

Brazilski ofanzivac cijeni Romu, a kao najveću opasnost za svoj tim izdvaja bosanskohercegovačkog napadača Edina Džeku.

"Znam da je Roma kvalitetna ekipa sa izvrsnim igračima poput Džeke, kvalitetnog napadača, koji zna 'zabiti'. On je stalna opasnost za protivničke ekipe, pa moramo biti koncentrisani, ali mislim da naša odbrana mozer odgovoriti na najbolji način", rekao je Telles.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Telles smatra da je Roma dobro pokrivena i u odbrani, te da nije slučajno stigla do polufinala Evropa lige.

"Jako su dobroi i u odbrani, iskusna ekipa koja nije slučajno u polufinalu. Puno je kvalitetnih pojedinaca u ekipi. U ovakvim utakmicama odlučuju sitni detalji i pobijedit će ona ekipa koja se spremnije suoči sa tim detaljima", zaključio je brazilski fudbaler.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ArmiNN
7 ekipa u svojoj ligi,koja gubi skoro svaku drugu utakmicu,protiv ekipe koja u Ligi nema poraza 25 utakmica..msm Ja bi volio da je Dzeko Mbape ali jbg nije to onaj stari Dzeko,htjeli mi priznat ili ne
8 4
Lordiox1
Koliko ja znam Alex Telles igra lijevog beka a ne krilo, i u Man. United-u igra lijevog beka a ne lijevo krilo.
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi