Džeko sa Salahom ruši rekorde, baš kao i sa Grafiteom

Najbolji tandem u posljednjih 80 godina

Džeko sa Salahom ruši rekorde, baš kao i sa Grafiteom

Kapiten reprezentacije BiH Edin Džeko i njegov saigrač iz Rome Mohamed Salah igraju fantastičnu sezonu.

Njih dvojica su postali najvažniji ofanzivci Rome te gotovo u svakoj utakmici jedan od njih zatrese protivničku mrežu. Džeko je prvi strijelac Serije A, skupa sa Belottijem, a obojica imaju po 25 postignutih golova. S druge strane, Salah je ove sezone postigao 11 golova u Seriji A te je dodao čak 10 asistencija. To znači da njih dvojica zajedno imaju 36 golova u Seriji A ove sezone i oborili su rekord star preko 80 godina.

Naime, oni su najefikasniji napadački dvojac Rome još od sezone 1934/35 kada su u napadu Rome igrali Guaita i Scopelli. Roma je na kraju te sezone završila na 4. mjestu, a Guaita je bio prvi strijelac lige sa 27 golova, dok je njegov saigrač imao 11. Dakle, skupa su postigli 38 golova, odnosno dva više od Džeke i Salaha.

Naravno, današnji napadački dvojac Rome ima još šest kola do kraja sezone i za očekivati je da će poboljšati učinak. Osim toga, nadamo se da će kapiten naše reprezentacije Edin Džeko na kraju dobiti bitku protiv Belottija i postati najbolji strijelac lige, baš kao i Guaita u sezoni 1934/35.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi