Džeko: Pritisak je na Napoliju
Foto: EPA

Svjestan da Roma više nema pravo na kiks

Džeko: Pritisak je na Napoliju

E. Čaušević

Fudbaleri Rome proteklog vikenda su remizirali na domaćem terenu protiv Atalante (1:1) u okviru 32. kola italijanske Serije A.

Vučica je ovim remijem miljama daleko od osvajanja Scudetta koji će prema svemu sudeći i ove sezone u ruke Juventusa. Ipak, Roma i dalje mora da se bori za drugo mjesto koje vodi direktno u Ligu prvaka, jer im je za vratom Napoli koji želi iskoristiti svaku grešku rimske ekipe.

Najbolji strijelac dosadašnjeg dijela Serije A, Edin Džeko, u razgovoru za zvaničnu stranicu Rome izjavio je da je pritisak na igračima Napolija, a ne na ekipi Rome. Ipak, bh. napadač je dodao da Roma više nema pravo na kiks ako želi zadržati drugu poziciju.

"Sav pritisak je na Napoliju jer smo mi na drugom mjestu i imamo više bodova od njih. Jasno je da više ne smijemo da kiksamo, ali se ne bojimo. Mi smo tim i nećemo praviti greške. Upisivati pobjede na domaćem terenu je mnogo lakše i treba priznati da smo izgubili dva boda prošlog vikenda. Moramo igrati mnogo bolje u narednim utakmicama nego što je to bio slučaj u subotu", rekao je Džeko.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U 33. kolu italijanske Serije A Roma gostuje kod fenjeraša Pescare i očekuje sigurnu pobjedu i nova tri boda. S druge strane, Napoli će u goste Sassuolu. Podsjećamo, Roma je druga sa 72 boda, dok trećeplasirani Napoli ima samo dva boda manje.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi