Džeko se oprostio od Željine legende

Sprečo ga trenirao na startu karijere

Džeko se oprostio od Željine legende

Iz Sarajeva je danas stigla tužna vijest.

U 74. godini života preminuo je nekada odlični fudbaler Željezničara Edin Sprečo, koji je za tim sa Grbavice tokom 12 sezona odigrao 234 službene utakmice i zabio 75 golova.

Poslije igračke karijere Sprečo je jedno vrijeme radio i kao trener, najviše u omladinskom pogonu Željezničara, gdje je, između ostalog, imao priliku trenirati i kapitena naše reprezentacije Edina Džeku.

Vijest o njegovoj smrti potresla je i samog Džeku.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Bio sam ponosan što sam nosio ime kao ti. Bili ste važan dio mog života na početku karijere i to nikada ne mogu i neću zaboraviti. Počivaj u miru, veliki čovječe. Porodici želim sabur", napisao je Džeko na društvenim mrežama. 

Od Spreče se putem zvanične stranice oprostio i Željezničar. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi