Capello Džeku uporedio s jednim od najvećih ikad!

Legendarni stručnjak cijeni Dijamanta

Capello Džeku uporedio s jednim od najvećih ikad!

A. Čaušević

Fabio Capello je jedan od najboljih trenera u historiji fudbala. Gdje god je sjedio na klupi donosio je trofeje i njegova riječ sigurno ima težinu. 

Tokom 30-godišnje trenerske karijere Capello je trenirao mnoge velike igrače. Neki od njih su ostali upamćeni kao najveći u historiji fudbalske igre. Među takvim je sigurno i Marco Van Basten.

Krajem 80-ih i početkom 90-ih godina Van Basten je bio najbolji napadač svijeta, briljirao je u dresu Milana, ali i Nizozemske. Njegov gol iz finala Evropskog prvenstva 1988. godine se i dalje prepričava.

Ako je Van Basten jedan od najboljih svih vremena, Edin Džeko je sigurno jedan od najboljih napadača svoje generacije s obzirom da već duže od deset godina igra na vrhunskom nivou.

U razgovoru za Sky Sport Capello je uporedio trenutnog kapitena Rome s legendarnim Van Bastenom kazavši kako Džeko ima neke sličnosti kao Nizozemac.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Džeko ima tehničke kvalitete, ali Van Basten je imao nešto više, ali Džeko je u ovom trenutku s napadačkog aspekta sigurno jedan od onih igrača koji imaju sličnosti s Van Bastenom", kazao je Capello.

Džekini invidualni rezultati najbolje govore za sebe. Prije dvije godine postao je prvi fudbaler koji je u tri od pet najjačih liga zabio po minimalno 50 golova. Dijamant je u prošlosti rešetao mreže u Bundesligi i Premiershipu, a već pet godina to radi u Seriji A.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

GigantMostarski
Bas me zanima sta ce se izglasat na pitanje TKO JE POSTIGO VISE U KARIJERI! Bas me zanima anketa na kraju.
4 1
Ivica_Osim8
Dzeko je prvi igrač u historiji fudbala koji je zabio 50 golova u tri lige petice, sad je tu i Ronaldo
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi