Džeko stao u odbranu saigrača koji su promašili penale

Nakon poraza na domaćem terenu

Džeko stao u odbranu saigrača koji su promašili penale

E. Oštraković

Reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u polufinalu baraža za Euro na domaćem terenu od Sjeverne Irska.

Nakon utakmice svoj komentar je  za nova bh. dao i kapiten reprezentacije BiH, Edin Džeko.

"Nažalost nismo prošli. Možemo da žalimo. Na kraju krajeva penali su lutrija. Žao mi je momaka koji su promašili jer to se može desiti svakom. Žao mi je što nismo sve riješili u regularnom toku. Prvo poluvrijeme bilo je odličnom, ali smo se povukli u drugom poluvremenu. Gol koji su dali bio je sretan za njih, a nesretan za nas. Morali su i oni rizikovati, malo više igrača gurnuti naprijed. Nismo se planirali povući, ali takav je bio tok utakmice. Šteta što smo iz ničega primili gol. Imali smo šansi, nažalost šta da se radi, žao mi je momaka, ali idemo dalje.", rekao je Džeko, te je dodao:

"Momci su dali sve od sebe. Od početka do kraja su trčali, borili se i nema se šta zamjeriti. Ima dosta igrača koji su spremni da igraju protiv Nizozemske. Dobili smo i neke mlade igrače koji su pokazali da će biti pojačanje za budućnost", završio je kapiten reprezentacije BiH.

Top Komentari

Hare
Višća penal manje-više, ima tu i sreće jbga, ali da onako katastrofalno odigra i tako unazad već dvije godine, to mi ne ide u glavu nikako
27 2
Gari Garinča
Moj Edine, stvari treba nazvati pravim imenom a ne stavljati se u zaštitu onih igrača zbog koji smo ispali. Ti vrlo dobro znaš da penali u današnjem nogometu i nisu lutrija ako ekipu spremaš i za tu varijantu.
16 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi