Džeko: Svi smo tužni što Salah nije s nama, ali to je fudbal

Dijamant najavio utakmice sa Liverpoolom

Džeko: Svi smo tužni što Salah nije s nama, ali to je fudbal

Bh. napadač Edin Džeko najavio je predstojeće utakmice polufinala Lige prvaka u kojim se njegova Roma sastaje sa Liverpoolom.

Džeko ističe da Roma sanja plasman u finale Lige prvaka, ali da će to biti izuzetno težak zadatak jer je Liverpool snažna ekipa.

"Ekipa koja je dala pet golova Manchester Cityju ne može biti lagan rival, ali za nas su ovo najvažnije utakmice u sezoni. Imamo 180 minuta da stignemo do finala, a to je nešto o čemu svi sanjamo", započeo je Džeko, te nastavio:

"Znamo da neće biti lako. Liverpool je snažna ekipa, ima menadžera koji traži agresivnu igru, baš kao i naš".

Nezaobilazna tema bio je Mohamed Salah, sada najbolji igrač Premier lige s kojim je Edin Džeko fantastično sarađivao u bliskoj prošlosti.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Igrao je s nama dvije godine i svi smo tužni što je otišao, ali to je fudbal. Salah je u Premier ligi postigao 31 gol ove sezone i sigurno će nam praviti probleme, ali ne trebamo razmišljati samo o njemu. Liverpool igra kao tim i trebamo se fokusirati na svih jedanaest igrača na terenu".

Edin Džeko je ove sezone postigao šest golova u Ligi prvaka i dijeli osmo mjesto liste strijelaca sa Leom Messijem i Neymarom, a u karijeri je zabio tri gola Liverpoolu na 11 utakmica. Zanimljivo, na Anfieldu nikada nije slavio, a nada se da će večeras konačno osjetiti tu slast.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti