Džeko u idealnih 11 Bundeslige

U izboru njemačkog magazina Kicker

Džeko u idealnih 11 Bundeslige

Edmir Škorić

Spuštena je zavjesa na prvenstvo Njemačke. Novi prvak je Bayern, a titulu najboljeg strijelca ponio je bh. reprezentativni napadač Edin Džeko, koji se našao i u najboljem timu prvenstva u izboru njemačkog magazina Kicker.

Njemački magazin Kicker odabrao je najbolju postavu njemačke Bundeslige, a očekivano se u eliti našao bh. reprezentativni napadač Edin Džeko.

Dijamant je prvi strijelac Bundeslige sa 22 pogotka, pa je bilo neizbježno da ga autori gore pomenutog portala stave rame uz rame sa Farfanom i Kiesslingom u vrhu napada.

Najboljih 11 Bundeslige ove sezone:

Heinz Muller (Mainz) – Philipp Lahm (Bayern), Sami Hypia (Bayer), Naldo (Werder), Castro (Bayer) – Robben (Bayern), Kroos (Bayer), Marin (Werder) – Farfan (Schalke), Džeko (Wolfsburg), Kiessling (Bayer).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.