Džeko: Željo je u mom srcu

Dijamant otkrio

Džeko: Željo je u mom srcu

Edmir Škorić

Najbolji strijelac bh. reprezentacije Edin Džeko ne krije koji klub nosi u srcu.

Prvi strijelac Rome je u razgovoru za Blicsport odgovarao na mnoga pitanja, pa je između ostalog otkrio i koji klub nosi u srcu.

"Naravno Željezničar! Cijela moja priča je počela na Grbavici, taj klub mi je u srcu. Željo je moja prva ljubav i to nikada nisam krio. Proveo sam divno vrijeme u Češkoj, Njemačkoj i Engleskoj, a sada uživam i u Italiji", rekao je Džeko.

On smatra da bh. reprezentacija može do Svjetskog prvenstva u Brazilu.

"Velike su nam mogućnosti. Polako podmlađujemo tim, imamo nekoliko odličnih mladih igrača koji u jakim ligama pokazuju svoj kvalitet. Za nas bi bilo važno da se plasiramo na Svjetsko prvenstvo i tako trasiramo put mlađima koji dolaze".

Zanimalo je novinara i to da li Edin prati nastupe susjedne Srbije.

"U toku sam sa kompletnim fudbalom u regionu. Znam da je Srbija, poslije loših kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, počela jako dobro u mundijalskim. Imate strašan potencijal! Sjajan spoj mladosti i iskustva. Čini mi se da ste na odličnom putu da napravite izuzetno moćan tim".

Koja je formula za uspjeh?

"Formula za uspjeh su rad, predanost, ali i sreća. Odmalena sam imao želju da igram u jakoj ligi i stalno sam radio na sebi. Prvi san mi je bio ponesem dres Željezničara. Kada sam ispunio tu želju, krenuo sam dalje. Pružiti uvijek maksimum, biti pošten prema onome što radiš, ali i prema ljudima oko sebe - to je moja priča! Imam još snova, vidjećemo šta život nosi", zaključio je Džeko.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi