Dželaludin Muharemović opet u Kini, prvi trenerski posao za Nermina Jamaka

Bh. klub potvrdio

Dželaludin Muharemović opet u Kini, prvi trenerski posao za Nermina Jamaka

S. Mlaćo, foto: D. Kurbegović
Član Druge lige FBiH grupa Centar FK Unis iz Vogošće potvrdio je rastanak sa šefom stručnog štaba Dželaludinom Muharemovićem. Muharemović će put Kine gdje je radio kvalitetan posao, što potvrđuje i novi angažman.

Muharemović je u trenerskoj karijeri bio u FK Velež, te u Kini gdje je vodio Dalian Transcendence i Dailan Chanyoj. Sada je potvrđeno i ime novog kluba, te će krenuti u nove izazove.

"Dželaludin Muharemović, dosadašnji trener Unisa, karijeru nastavlja u dalekoj Kini.

Legenda našeg kluba, ali i bh. fudbala u cjelini, dobio je ponudu koja se ne odbija, te će već od vikenda preuzeti ekipu Guangxi Pingguo Haliao, člana Jia League.

Kolektiv Unisa žali zbog rastanka sa Muharemovićem, koji je našu ekipu predvodio dvije sezone, ostvarivši zapažene rezultate, ali mu ujedno želi i sreću u dalekoj Kini, gdje je već u dva navrata radio kao trener.

Vrata našeg kluba, ljudima poput Muharemovića, koji je udario temelje jednog novog i prepoznatljivog Unisa, uvijek su otvorena i on ce uvijek biti dobrodošao na stadion Hakija Mršo.

Oglasi

Dželo, želimo ti mnogo sreće i odličnih rezultata u dalekoj Kini. Vjerujemo u tebe, a ti si bio i bit ćeš dio naše porodice“, istakli su iz Unisa.

U Vogošći nisu dugo bili u potrazi za novim trenerom, s obzirom da je dogovor postignut sa Nerminom Jamakom. Jamak je dobro poznato ime u bh. nogometu, te je sada odlučio završiti igračku karijeru i započeti trenerski posao.

"Muharemovica će na klupi Unisa zamijeniti Nermin Jamak, dosadašnji igrač našeg tima, koji je odlučio okačiti kopačke o klin i posvetiti se trenerskoj karijeri.

U to ime, sretno obojici i Muharemoviću i Jamaku u novim životnim poglavljima“, istakli su iz Unisa.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Jamak je u igračkoj karijeri nastupao za Čelik, Željezničar, Zrinjski, Simm Bau, Osijek, Suduvu...

Unis prvi dio sezone u Drugoj ligi Centar okončao tek na 11. mjestu sa samo 15 osvojenih bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi